Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni willen we een groepsreis maken naar de Chaamse Bossen bij Chaam in Noord-Brabant. Het accent van deze reis zal liggen op een wandeltocht met verblijf in de natuur. Dat betekent dat we 2 nachten in de bossen zullen bivakkeren en iedere deelnemer dus zijn eigen uitrusting mee zal moeten nemen.

Op deze 3-daagse reis hebben we het voorrecht samen te werken met Marco Verwey van Brotherwoods – Bushcraft & Survival. Marco heeft zich al langere tijd toegelegd op Bushcraft & Survival en heeft veel van zijn ervaringen opgedaan bij het Korps Mariniers.

Doordat het buiten zijn hem altijd heeft aangetrokken heeft hij na zijn tijd bij de Mariniers zijn aandacht gevestigd op het buitenleven. 

Door aanvullende cursussen te volgen is hij zeer allround en heeft hij zowel in koude windstreken als in de tropen, en alles wat daar tussenin zit, ervaring opgedaan.

De onderwerpen die Marco op deze reis gaat behandelen zullen bestaan uit vaardigheden die je als wandelaar nodig kan hebben als je een aantal dagen van huis bent. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Hoe zet je een shelter op? Vooral handig als het gaat regenen zodat je kunt schuilen;
  • Knopen. Ze komen altijd van pas. Wat zijn de meest gebruikte en nuttigste knopen die je als hiker ‘zou moeten’ kennen?
  • Mes en bijl? Hoe die te gebruiken voor hout en de bijbehorende veiligheidsaspecten;
  • Wat is de beste en snelste manier om vuur te maken?
  • Er zijn verschillende manieren voor het koken van eten en water. Wanneer je geen brander hebt hoe kan je dan het beste koken?
  • Navigatie? Hoe gebruik je het beste een kompas op je wandeltochten?

Er worden voor deze reis geen kosten in rekening gebracht. Iedere deelnemer moet echter wel rekening houden met persoonlijke financiële uitgaven. Kosten voor eten, materiaal (rugzak, slaapzak, etc.), de reis erheen/terug e.d. komen voor rekening van ieder die meegaat.

Een paklijst van wat minimaal per deelnemer mee moet worden genomen kun je hier als pdf downloaden.

Hieronder volgt een opzet van de reis:

Dag 1

Heenreis
Wandelen (inclusief lunch + bushcraft instructie)
Kamp opzetten
Avondeten
Dagsluiting
Slapen

Dag 2

Ontbijt
Dagopening
Kamp opbreken
Wandelen (inclusief lunch + bushcraft instructies)
Kamp opzetten
Avondeten
Dagsluiting
Slapen

Dag 3

Ontbijt
Dagopening
Kamp opbreken
Wandelen (inclusief lunch + bushcraft instructie)
Terugreis

Verder willen we erop wijzen dat het gebruik van sterke drank en drugs niet wordt geaccepteerd. Het drinken van één of twee biertjes rond het kampvuur in de avond lijkt ons geen probleem.

Heb je zin om mee te gaan en een leerzame tijd met ons te beleven? Geef je dan op. Dat kan door contact met ons op te nemen via de contactknop boven in de menubalk.

Chaamse Bossen, 9-11 juni 2017
Tagged on:                                         

Geef een reactie