Beste Outdoorvrienden,

Komend jaar willen we in de maand februari starten met een meerdaagse hike in onze mooie provincie Zeeland. Hier zullen we verschillende wandelingen gaan maken en verblijven nabij het prachtige natuurgebied Oranjezon.

Oranjezon is in het verleden lang in gebruik geweest als waterwingebied: water van elders werd de duinen ingebracht, om door het zand gefilterd te worden. Via waterwinkanalen werd het gezuiverde water weer afgevoerd. Door het vele zoete water zijn de duinen verruigd: er kwamen soorten als duinriet en Amerikaanse vogelkers.

Tegenwoordig is Oranjezon een prachtig natuurgebied, waar je reeën en damherten kunt tegenkomen. Door de variatie in landschap is het een gunstig leefgebied voor heel veel soorten planten en dieren. Natuurherstelprojecten hebben geholpen om soorten als borstelbies, geelhartje, dwergzegge, melkkruid en dwergvlas terug te krijgen.

Het natuurgebied is momenteel in beheer bij Het Zeeuwse Landschap.

Het plan is om op vrijdag, zaterdag en zondag vanuit onze verblijfslocatie 3 mooie wandeltochten te organiseren. We keren na onze tocht telkens terug op ons overnachtingsadres. Lijkt het je leuk om je voor deze meerdaagse hike op te geven dan horen we graag van je.

Of heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina. Details betreffende het weekend volgen vanzelfsprekend na opgaaf en ruimschoots voor vertrek.

Misschien tot hikes!

NB Wees er snel bij. We hebben momenteel (01-02-2020) nog ruimte voor 2 deelnemers, VOL=VOL 🙂

(Foto: door Chris06 – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59041597)

Meerdaagse hike Zeeland, 7 t/m 9 februari 2020
Tagged on:                                     

2 reacties op “Meerdaagse hike Zeeland, 7 t/m 9 februari 2020

 • 6 november 2019 at 14:35
  Permalink

  Ik wil me aanmelden voor de 3 daagse hike in Zeeland.
  Groet
  Harold

 • 6 november 2019 at 14:49
  Permalink

  Leuk Harold, je hebt je weer als eerste aangemeld. We kijken er weer naar uit !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.