Beste wandelvrienden,

Op zaterdag 5 september willen we onze daghike voor mannen van begin dit jaar gaan lopen. Deze zal plaatsvinden bij Denekamp in de provincie Overijssel. De lengte van deze wandeling zal ongeveer 18 km zijn. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus van overheidswege versoepeld zijn.

Aan deze wandeling zijn, op reis -en (indien gewenst na afloop) maaltijd na, geen kosten verbonden. Wij adviseren deelnemers om, indien mogelijk, te carpoolen om op de startlocatie te komen.

Denekamp

Denekamp is ontstaan op een plek waar men buiten bereik was van het overstromingswater van de nu nog door de gemeente lopende rivier de Dinkel. Germanen, waarschijnlijk de stam der Tubanten of mogelijk Ampsivaren, legden hier rond 200 na Chr. een nederzetting aan.

In 933 na Christus wordt het dorp als Daginghem vermeld. In deze periode vallen weliswaar Deense Vikingen de steden Deventer en Zutphen aan, maar de plaatsnaam Denekamp stamt niet van Denen af, maar van de Saksische naam Dago of Dano. In 1385 wordt het dorp als Degeninchem, in 1677 met de benaming Degenkamp gedocumenteerd.

We horen graag van je

Wil je graag mee met deze wandeling of wil je eerst nog meer informatie over deze daghike? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Alle deelnemers worden voor de tijd geïnformeerd over de details van deze wandeling.

De start-, eind- en eetlocatie voor deze wandeling zal zijn:

Fletcher Hotel Restaurant Dinkeloord
Denekamperstraat 48, 7588 PW Beuningen
Website: https://www.fletcherhoteldinkeloord.nl/nl/

Arriveren en kennismaking:

Tussen 10:00 – 10:30 uur.

Starttijd wandeling:

Uiterlijk 11:00 uur. (Zorg dat je op tijd arriveert. Om 11:00 uur zijn we weg!)

Misschien en graag tot hikes!

I.v.m. de aangescherpte COVID-19 maatregelen hebben we een maximum gesteld aan het aantal deelnemers. Deze wandeling is volgeboekt.

(Info: Wikipedia)

Daghike Denekamp, Overijssel, zaterdag 5 september 2020
Tagged on:                             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.