We besloten om samen het Pieterpad te gaan lopen, Carla en ik (Gertim). De eerste route van 12km leek ons wat kort. En alhoewel Winsum is uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland, leek het ons toch wat zonde van de (wandel-)tijd om heel lang in Winsum door te brengen. Dus besloten we om route 1 en 2 in één keer achter elkaar te gaan lopen, zo’n 34 km in totaal.

Ik had nog hele oude boekjes liggen van het Nivon, maar die leken mij verouderd, dus heb ik maar de ‘actuele’ GPX files van de website van pieterpad.nl gedownload. Nu moest ik nog een geschikte (Android-) App vinden om die te kunnen lezen. Uiteindelijk heb ik de App ‘Routes’ geïnstalleerd. Die blijkt GPX files te kunnen openen. Uiteindelijk bleken die files toch niet zo heel actueel, want bij Groningen was de route drastisch veranderd. Er is een brug verwijderd en men moet nu over de nieuwe brug die een stukje verder van Groningen af ligt; je loopt dan even in tegengestelde richting van de stad af; niet erg goed voor de moraal.

Onze oudste zoon heeft ons naar Pieterburen gebracht met de auto. We zijn om ca. 9.00 uur vertrokken en om 17.00 waren we op het hoofdstation in Groningen; in totaal 34,54 km.

Pieterpad route 1 en 2, 13 september 2020
Tagged on:                 

Geef een reactie