Zaterdag 28 november gaan we naar het Rijk van Nijmegen voor onze volgende mannen daghike.

Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan als de N70 in het Rijk van Nijmegen. De wandeling kenmerkt zich door haar diversiteit in route en afstandsmogelijkheden, maar ook door haar cultuurhistorische karakter.

Foto met toestemming van Frank van der Meer geplaatst https://www.frankwandelt.nl/

Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuur- beschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers.

Deze unieke wandeling voert je namelijk over acht ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap.

De N70 is circa 16 kilometer lang maar we verlengen de route tot een mooie 18-19 kilometers. Aangezien de route een hoog sportief gehalte heeft, is de N70 uitgegroeid tot een veel gebruikt oefenparcours voor hardlopers en lange afstand wandelaars. De route telt zo’n 500 traptreden! De N70 maakt iedere wandelaar enthousiast.

Opgeven voor deze mooie hike kan hier.

Verzamelen tussen 10.30 en 11.00 uur in Berg en Dal. De exacte locatie wordt na opgave bekend gemaakt. De daghike sluiten we af met een gezellig etentje.

Tot hikes !

Video met toestemming van Wanda Catsman geplaatst https://wandawandelt.nl/

Daghike N70 (Rijk van Nijmegen), zaterdag 28 november 2020
Tagged on:                     

Geef een reactie