Foto’s in deze aankondiging zijn met toestemming overgenomen van
Gert van Ginkel – www.avondwandelingen.nl

Liepen we in februari nog aan de zuidkant van Hilversum, voor de ochtendhike in maart gaan we naar de noordkant. Deze ochtendhike van ca. 8 km. brengt ons naar Zanderij Crailoo, het Heimans vlonderpad, een deel van de Wester- en Bussemerheide en de Natuurbrug (ecoduct) bij Crailoo.

Zanderij Crailoo wordt vandaag de dag gezien als geologisch en cultuurhistorisch waardevol gebied. Het westelijk deel van de zanderij is vrij toegankelijk voor publiek via een slingerend vlonderpad, gemarkeerd door grote zwerfkeien. Het oostelijk en westelijk deel wordt met elkaar verbonden door een 800 meter lange natuurbrug over de Naarderweg en de spoorlijn. Aan de westkant lopen we een stuk over de Wester- en Bussumerheide. Terug steken we de natuurbrug over. Dit ecoduct werd in 2006 door koningin Beatrix geopend. Op de brug komen afwisselend bos, struiken en grasland voor.

Kortom: er valt weer genoeg te zien en te beleven tijdens de ochtendhike in maart.

Verzamelen doen we om 9.45 uur op de parkeerplaats bij Restaurant Robert aan de Bussumergrintweg, hoek Spanderslaan in Hilversum.

10.00 uur start wandeling
12.15 uur weer terug

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Zanderij Crailoo met vlonderpad, zaterdag 26 maart 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *