Tijdens deze daghike gaan we de natuur boven onze hoofdstad ontdekken. Boven Amsterdam ligt het recreatiegebied Twiske waar we de Twiskeroute gaan wandelen.

De Twiskeroute is de grote ronde van het Twiske. De wandelroute loopt over verharde en onverharde paden. Onderweg kunnen we genieten van natuurschoon in het Roemersveld en in bosgebied Het Smaal. We gaan de oeverzwaluwwand zien, de Stootersplas en kunnen de werking van de grondwaterpeilmeter bekijken.

In het Roemersveld kunnen we Schotse Hooglanders tegenkomen en lopen we door wilgen, meidoorns, vlieren en braamstruiken. In Het Smaal fladderen typische bosvogels om je oren, want de sperwer, zwartkop, Vlaamse gaai, tuinfluiter, de bonte specht en tjiftjaf vertoeven hier graag. De oeverzwaluwwand ligt op een eilandje in de Stootersplas en met je verrekijker kun je de honderden oever-, huis- en boerenzwaluwen goed bekijken. 

Kortom: een veelbelovende wandeling en dat zo dicht bij Amsterdam.

Onderweg pauzeren we op één van de bankjes die we tegenkomen voor een eigen meegebrachte lunch.

Bij nat weer kan de route blubberig zijn dus trek goede stevige schoenen aan. Verder is deze wandeling geschikt voor de geoefende wandelaar. De afstand bedraagt 20 km.

We verzamelen om 10.00 uur bij Café De 3 Sprong in Landsmeer, Dorpsstraat 40 in Landsmeer.

10.00 – 10.30 uur – koffie/thee bij Café De 3 Sprong
10.30 – 16.30 uur – start hike (neem je eigen lunchpakket mee)
16.30 – 17.00 uur – terugkomst en drankje
17.00 – 18.00 uur – eten bij Café De 3 Sprong (voor degene die willen)

Opgeven graag via het Opgave formulier. We weten dan hoeveel er mee gaan. Mocht je wel mee gaan wandelen maar niet mee gaan eten, geef dit dan ook aan.

Daghike Twiskeroute – startpunt Landsmeer, zaterdag 14 mei 2022
Tagged on:                     

Eén reactie op “Daghike Twiskeroute – startpunt Landsmeer, zaterdag 14 mei 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *