In mei zoeken we het Hollands Duin op. Lekker vroeg op pad voor een heerlijke wandeling van 8 kilometer door het duingebied en het strand van Katwijk aan Zee.

We wandelen het boswachterpad, een prachtige wandeling van Staatsbosbeheer. Halverwege de route beklimmen we het uitkijkpunt Vlaggenduin waar we uitkijken op de oude watertoren, de witte kerk van Katwijk, de soefitempel en de monumentale Duitse bunker. Bij helder weer kijken we uit op de zee.

Ook is het niet ondenkbaar dat we nog reeën zullen spotten. Mocht je een verrekijker hebben, neem ‘m mee.

Parkeren bij Parkeerterrein Zuidduinen, Zuidduinseweg 7 in Katwijk. Let op: het is hier betaald parkeren (1,80 per uur). Ga dus zoveel mogelijk carpoolen zodat je de kosten kunt delen. Of spreek met elkaar af op de gratis parkeerplaats van KVV Quick Boys en carpool alleen het laatste stukje.

Vanaf de parkeerplaats loop je richting het strand naar Strandhuys Katwijk, Boulevard Zeezijde 47 Katwijk aan Zee waar we verzamelen en koffie drinken.

9.15 uur – verzamelen bij Strandhuys Katwijk
9.45 uur – vertrek wandeling
11.45 uur – einde wandeling

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Boswachterspad Kattukse duinroute/Duinroos – Katwijk aan Zee, zaterdag 28 mei 2022
Tagged on:                 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *