Deze ochtendhike wordt wel heel bijzonder. We gaan namelijk naar het schiereiland Marken, gelegen in het Markermeer. Een ochtendhike om naar uit te kijken!

Dit wordt een heerlijke ontdekkingstocht over het mooie Marken. Dit kleine eiland is nog erg authentiek en telt tal van mooie plekjes. Deze wandeling van Route.nl brengt ons langs alle mooie plekjes op het eiland.

Tot 1957 was dit nog een echt eiland, toen werd de dijk aangelegd die Marken met het vasteland verbindt. In de middeleeuwen werd Marken bewoond door monniken uit Friesland. Later groeide het uit tot vissersdorp, compleet met werven en karakteristieke houten huizen op palen. Marken voelt echt nog als een eiland, dat merk je al snel als je op pad gaat. Het mooiste plekje op je route is Het Paard van Marken, de markante vuurtoren uit 1839.

Nou, we gaan het allemaal zien tijdens deze ochtendhike in juni.

Verzamelen bij Central Parking, Het Rietland, Marken. Het is hier betaald parkeren dus probeer zoveel mogelijk te carpoolen zodat je de kosten kan delen.

9.30 uur – verzamelen bij Central Parking, centrum Marken
9.45 uur – koffie drinken in restaurant
10.15 uur – start wandeling
12.15 uur – einde wandeling

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Mooi Marken, zaterdag 25 juni 2022
Tagged on:                 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *