In september wordt het tijd voor een klompenpad! Klompenpaden is wandelen over landgoederen, herstelde historisch paden en dwars door het boerenland. Er zijn er heel wat in Nederland. De makers van de klompenpaden willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek.

Alle Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na realisatie onderhouden door vrijwilligers. Door op deze manier bewoners actief te betrekken bij de Klompenpaden en het boerenlandschap weer toegankelijk te maken wordt een bijdrage geleverd aan de in stand houding en verbetering van een mooi landschap.

Tijdens deze ochtendhike van 9 kilometer ontdekken we het mooie buitengebied in het grensgebied van Lopik, Montfoort en Oudewater in het Groene Hart. Wandelen door een waterrijk natuurgebied en een cultuurhistorisch agrarisch landschap. Het wordt genieten van verschillende vogels, vergezichten en dorpsverhalen.

Klompen aan, rugzak op en gaan! Wandelschoenen mag trouwens ook, hoor …

We verzamelen op de parkeerplaats bij Boerderij De Haan, Benedeneind Noordzijde 408, Benschop. Dan starten we met koffie/thee bij Koffietuin Joke, Noordzijdseweg 153 in Polsbroek.

9.45 uur – verzamelen op de parkeerplaats
10.00 uur – koffie bij Koffietuin Joke
10.30 uur – start wandeling
12.30 uur – einde wandeling

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Benedeneindsepad – Benschop, zaterdag 24 september 2022
Tagged on:                 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *