De ochtendhike van juni brengt ons naar het Noordelijke Plassengebied van Zoetermeer. Met deze route lopen we rond de Noord Aa. De Noord Aa is een waterloop ten noorden van Zoetermeer.

Het Noordelijke plassengebied is een waterrijk natuur- en recreatiegebied aan de rand van Zoetermeer en vormt de overgang van de stad naar het polderlandschap. Een aantal bewoners van Zoetermeer hadden al een tijd de wens om een rondje om de Zoetermeerse Plas te kunnen wandelen waarbij men niet ‘verdwaalt in de wijk’. Samen met leden van het beheeroverleg Noordelijk Plassengebied heeft de gemeente een wandelroute gemaakt waar de wandelaars zoveel mogelijk rond de plas kunnen lopen. In januari 2021 is de wandelroute officieel in gebruik genomen. 

Ons verzamelpunt is Restaurant AA-Zicht, Strand 1, Zoetermeer. Hier ontmoeten we elkaar en starten we met koffie. Om ca 10.20 uur vertrekken we voor de wandeling. Rond 12.40 uur zijn we weer terug.

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Rondje Noord Aa-Zoetermeer, zaterdag 24 juni 2023
Tagged on:                 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *