Voor de ochtendhike van maart gaan we naar Natuurpark Zuid Kennemerland. Hier gaan we de Konikroute wandelen. Het woord konik komt van konikpaard. Konikpaarden worden gebruikt als wilde grazers in dit natuurgebied. We zullen ze ongetwijfeld tegenkomen.

Deze afwisselende wandelroute neemt ons in ca. twee uur mee langs cultuurhistorie en door open bos en duin. Vanaf uitzichtpunt de Lichtbakkeet kunnen we een groot deel van het duingebied en de omgeving zien. Op de route lopen we door de voormalige landgoederen Midden-Herenduin en Duin en Kruidberg; van oud bos naar open duin. Onderweg komen we in het landschap ook sporen van de Tweede Wereldoorlog tegen, zoals een tankgracht (onderdeel van de Atlantikwall).

We verzamelen om 10.00 uur bij Brasserie Hoeve Duin en Kruidberg, Duin- en Kruidbergerweg 89, Santpoort-Noord. Na de koffie starten we om ca. 10.20 uur met de ochtendhike.

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Konikroute- N.P. Zuid-Kennemerland, zaterdag 25 maart 2023
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *