De afgelopen jaren mocht ik enkele keren te gast zijn in het gastenverblijf van de Sint-Benedictusabdij de ‘Achelse Kluis’. Deze Abdij ligt op de grens tussen Noord-Brabant (Nederland) en Noord-Limburg (België), in een ruim natuurgebied van akkers, bossen en heide, aan de oevers van de Warmbeek (B) / Tongelreep (NL).

Het gebied rond de Achelse Kluis kent een lange religieuze traditie. Nog voor de Franse Revolutie leefden er kluizenaars en in 1846 kwamen de gebouwen in handen van de trappistenmonniken van Westmalle. Ooit verbleven er 140 monniken.

Voor de wandelliefhebber is het een prachtig gebied om in rond te dwalen. Hieronder een korte video impressie van de ‘Kluis’ en wat foto’s van de natuur rondom het klooster.

De Achelse Kluis, Noord-Brabant, 2012
Tagged on:             

Geef een reactie