Beste Wandelvrienden,

Op mijn weg terug richting het westen van het land besloot ik gisteren om een mooie wandeling te maken in het Mastbos bij Ulvenhout/Breda. Het was een prachtige dag en ik had nog wat tijd over dus in dacht: ‘Waarom niet even spazieren?’.

Het Mastbos (570 ha) ligt ten zuiden van Breda aan de rand van de stad, voorbij de A16, bij de wijk Ruitersbos in Breda Zuid. Het is het bekendste en drukste bos bij Breda en is landelijk bekend. Het dankt zijn naam aan de vele grove dennen die vroeger ‘mastbomen’ werden genoemd. Er werden onder andere scheepsmasten van gemaakt.

Het Mastbos is een van de alleroudste naaldbossen en na de Wouwse plantage het oudste cultuurbos van Nederland. Hieronder de link naar de route die ik gelopen heb en een aantal mooie foto’s.

Wellicht tot hikes!

Donderdag 14-02-2019, Mastbos Ulvenhout/Breda

Mastbos, Baronie van Breda, donderdag 14 februari 2019
Tagged on:             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.