Afgelopen week mocht ik op het eiland Menorca (Spanje) een aantal stukjes van de Cami de Cavalls (GR223) lopen. De Cami de Cavalls (Paardenweg) is een oude route die waarschijnlijk al ongeveer acht eeuwen bestaat en in een 186 kilometer lange lus langs de kust van het eiland loopt. Vroeger werd de weg door het leger gebruikt om potentiële gevaren, zoals piraten en invasievloten, langs de kust in de gaten te houden.

Tegenwoordig wordt het niet meer door het leger gebruikt en zie je hier nu vooral recreanten zoals wandelaars, mountainbikers en ruiters, die het bochtige pad volgen naar moeilijk bereikbare kapen en zanderige inhammen. Het is een prachtige wandeling die ik graag nog eens in zijn geheel wens te lopen.

Hieronder de routes in SportsTracker, wat korte video’tjes en wat foto’s van de route en mijn tijd op het eiland.

Donderdag 3 augustus
Cala Blanca – Ciutadella

Zaterdag 5 augustus
Son Ganxo – Binibequer Vell

Zondag 6 augustus
Cala Blanca – Cala ‘n Bosch

Maandag 7 augustus
Cala Gardena – Punta de Macarella

Dinsdag 8 augustus
Ciutadella – Cala Morell

Een videoverslag

De foto’s

Menorca, Spanje, 2-9 augustus 2017
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.