Tijdens mijn zomervakantie in het Zwarte Woud in Duitsland heb ik diverse wandelingen gemaakt, in totaal zo’n 100 kilometer. De absoluut mooiste wandeling was de Geroldsecker Qualitätsweg. Deze wandeling is in 2014 uitgezet en is door de Duitse Wandelassociatie gecertificeerd volgens de richtlijnen van ”Wanderbares Deutschland”. Een wandeling waar ze in het Zwarte Woud trots op zijn en terecht! De totale lengte is 35,5 km en is opgesplitst in een noordelijk en een zuidelijk deel. Tijdens de wandeling wordt je getrakteerd op prachtige uitzichten op de valleidorpen Lahr-Reichenbach, Seelbach-Wittelbach, je doet bergruïnes aan en loopt door een beschermd natuurgebied. Ik heb dit jaar het noordelijke deel gelopen en enorm genoten. Wat een schitterende wandeling! Een pittige wandeling met ruim 800 meter stijgen en dalen (in Duitsland noemen ze dat mittel – schwierigkeit). Bij leven en welzijn hoop ik volgend jaar het zuidelijke deel te doen.

Hieronder een aantal van mijn wandelingen in het Zwarte Woud incl. foto’s in willekeurige volgorde.

Donderdag 27 juli 2017 – Aussichtsweg, Schuttertal

Zaterdag 29 juli 2017 – Windmolenpark, Ettenheim, Ettenheimmunster

Maandag 31 juli 2017 – Fohrenberg, Munchweier

Woensdag 2 augustus 2017 – Wallburg, Windmolenpark

Vrijdag 4 augustus 2017 – Hintere Höfe

Maandag 7 augustus 2017 – Geroldsecker Qualitätsweg

Zwarte Woud, Duitsland, juli/aug 2017
Tagged on:                             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *