De zomervakantie dit jaar ging naar Mesenich aan de Moezel, lekker kamperen met het gezin. Tijdens deze vakantie heb ik een aantal prachtige wandelingen gemaakt in de omgeving van Mesenich. De meest avontuurlijke was de Calmont Klettersteig, een wandelpad over de steilste wijnhelling van Europe. Een uitdagend pad waarbij trappen, beugels en staalkabels in rotsen helpen om over de bergkammen heen te klauteren.

Doordat het al lange tijd erg warm was, kleurde de Moezel (gif)groen, een teken van blauwalg. Zo groen als het er op de foto’s uitziet, zo was de Moezel echt. Vreemd om te zien. In deze tijd van het jaar waren de druiven al aardig rijp. Tijdens het wandelen kon ik de verleiding dan ook niet weerstaan om af en toe een trosje groene of blauwe druiven te verorberen. Goed voor de dorst en energie! Naast druiven was er volop ander fruit te vinden: appels, pruimen en perziken.

We hebben ook een wandeling gemaakt over de Geierlay. De Geierlay is een hangbrug voor voetgangers tussen de Hunsrücker plaatsen Mörsdorf en Sosberg. De brug overspant het Mörsdorfer Bachtal en geldt met een lengte van 360 meter  (100 meter hoog) als de langste voetgangershangbrug van Duitsland. Het overlopen van deze brug was een unieke ervaring. In diverse wijndorpen langs de Moezel vindt je middeleeuwse kastelen en burchten. Tijdens ons verblijf hebben we de Reichburg in Cochem en Burcht Metternich in Beilstein bezocht.

Hieronder een aantal van de wandelingen in Sportstracker weergegeven:

Woensdag, 15 augustus – Calmont Klettersteig, Bremm, Neef, Senheim, Nehren, Ediger-Eller
Vrijdag, 17 augustus – Briedern, Burcht Metternich in Beilstein

 

Mesenich aan de Moezel, Duitsland, augustus 2018
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.