Beste Wandelvrienden,

Zoals sommigen van jullie weten ben ik afgelopen Juli begonnen aan mijn langverwachte Pelgrimstocht naar Jeruzalem. Een soort tocht waar ik al vanaf eind 1989 naar toe heb geleefd. Om mijn doel te bereiken heb ik inmiddels mijn route tot en met Italië, en mijn route in Israël, uitgestippeld. Vandaag hier het eerste verslag van deze tocht: een korte samenvatting van mijn eerste LAW waar ik gebruik van heb gemaakt.

Het Pelgrimspad is een lange-afstand-wandelpad bestaande uit twee delen. Deel 1 loopt van Amsterdam naar ‘s-Hertogenbosch en heeft een lengte van 199 kilometer. Deel 2 heeft een lengte van 267 kilometer en loopt van ‘s-Hertogenbosch naar Wezet in België. Het pad is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in twee gidsjes beschreven.

In 2006 heb ik al een deel van dit pad mogen lopen. Een kort verslag hiervan kun je hier teruglezen. Beide boekjes van het Pelgrimspad, deel 1 en deel 2, zijn online bij diverse boekhandels te koop.

Het deel van het Pelgrimspad dat ik nu voor mijn tocht gelopen heb loopt van het Amsterdamse Bos tot en met Vessem. Hieronder de gehele route die ik tot nu toe gelopen heb (waaronder de route van Het Pelgrimspad tot Vessem) en daaronder een selectie van de mooiste foto’s die ik heb gemaakt van dit deel van het Pelgrimspad.

In mijn volgende verslag hoop ik een samenvatting te geven van het volgende Lange-Afstand-Wandelpad waarvan ik gebruik heb gemaakt.

Misschien tot dan en in die tussentijd … tot hikes!

‘Pelgrimspad’, Lange-Afstand-Wandelpad 7
Tagged on:                                                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *