Beste Wandelvrienden,

Zondag hadden we nog wat tijd over om het Nationaal Park ‘De Biesbosch’ te bezoeken. Dit park is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Tevens is het één van de weinige overgebleven zoetwatergetijden gebieden in Europa en dat maakt De Biesbosch tot een uniek gebied.

De Biesbosch werd gevormd door water, natuur en mensenhanden. Tot de jaren ’70 verdienden talloze griendhakkers, rietsnijders, biezenvlechters, jagers, vissers en landbouwers hun brood in dit gebied. Door de ingebruikname van de Haringvlietsluizen als onderdeel van de Deltawerken in 1970 verdween de eeuwenoude cultuur door het wegvallen van de getijden.

De natuur kreeg vrij spel en enkele polders werden ingericht als drinkwaterbekken voor bewoners. Zeker een keer een bezoek waard voor de wandelliefhebber. Hieronder de foto’s en de route die we gelopen hebben.

Wellicht tot hikes!

Zondag 11 november 2018, Nationaal Park ‘De Biesbosch’

Nationaal Park ‘De Biesbosch’, zondag 11 november 2018
Tagged on:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.