Beste Wandelliefhebbers,

De ‘Via Campaniensis’ vormt de verbinding tussen de Ardense Thiérache, de schitterende wijngaarden en de vruchtbare Brie Champenoise. De wandelgids beschrijft nauwkeurig en met goed kaartmateriaal de route van de Frans – Belgische grens van Rocroi naar Vezelay als vervanger van de Franstalige gids van de FFRP van Namen naar Vezelay. De gids is Nederlandstalig.

De wens van RP51 (Randonneurs et Pelerins 51) was om een korte weg te beschrijven (395 Km van de Belgisch-Franse grens tot Vézelay) langs kleine paadjes, enkele rustige wegen wanneer men het niet kon vermijden, en soms langs de GR654.

Het boekje bevat een gedetailleerde beschrijving van de wetenswaardigheden over de route: Rocroi – Reims – Sezanne – Troyes – Vezelay en een overzicht van de overnachtingsmogelijkeden. Inclusief IGN kaarten op schaal 1:25.000.

Ik heb de route gelopen van Rocroi tot Reims. Vanaf Reims zal mijn route een zuid-oostelijke koers krijgen. Mijn volgende LAW (Lange-Afstands-Wandelpad) zal me naar Zwitserland en Italië brengen. Maar daarover een volgende keer meer.

Hieronder de officiële route van de ‘Via Campaniensis’ en mijn fotoverslag van de route die ik heb gelopen van Revin aan de Maas (via Rocroi) naar Reims.

Tot hikes!

‘Via Campaniensis’, de weg door de Champagnestreek
Tagged on:                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *