Beste wandelvrienden,

Gisteren hebben we de Trage Tocht Leersum-Doorn gewandeld. Wat een prachtige omgeving! Auteur Rob Wolfs zegt op wandelzoekpagina over de hoogtepunten van deze wandeling op de Utrechtse Heuvelrug het volgende:

“Een stevige rondwandeling van 19 km op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en het Langbroekerweteringgebied tussen Leersum en Doorn. De route kan echter ook opgesplitst worden in twee kortere varianten van 11 km. We wandelen aan de noordkant steeds door het bos. Heuveltje op en heuveltje af. Met steeds weer mooie uitzichtpunten, bijvoorbeeld bij de graftombe van Nellestein op de Donderberg, op de Kaap en bij St. Helenaheuvel.

We wandelen over de landgoederen Darthuizen, Dartheuvel en door de Kaapse Bossen. Aan de zuidkant lopen we langere tijd over de historische Postweg, ooit in gebruik voor de tram tussen Utrecht en Rhenen. Nu een prachtige onverharde laan voor wandelaars, met soms hele oude en statige beuken. Landgoed Broekhuizen met zijn kasteel en de mooie uitzichten op het open Langbroekerweteringgebied zijn het toefje op de pudding.”

In SportsTracker een overzicht van de route die wij gelopen hebben en hieronder een impressie van de tocht.

Trage Tocht Leersum-Doorn, maandag 18 mei 2020
Tagged on:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.