Door de Covid moesten we onze trip naar de Eifel Duitsland een aantal keren uitstellen maar vrijdag 11 september was het dan eindelijk zover. Ons verzamelpunt is het dorp Hellenthal, gelegen in de deelstaat Nordrein Westfalen nabij de Belgische grens. 7 Kilometer buiten het dorp Hellenthal ligt ons verblijf, Ferienparadies Heidehof, een prima uitvalsbasis voor een aantal mooie hikes in dit deel van de Eifel.

We zijn met z’n zessen waarvan er twee voor het eerst meegaan op een meerdaagse hike. Alle deelnemers zijn geoefende wandelaars dus we kunnen lekker wat kilometers maken dit weekend. De wandeling op vrijdag is afwisselend met veel stijgen en dalen: open stukken, bos en mooie vergezichten waarbij de kastelen Wildenburg en Reifferscheid goed te zien zijn. Op zaterdag maken we een lange wandeling rond de Oleftalsperre, één van de grootste stuwmeren van Duitsland. Het stuwmeer is volledig door bossen omringd en onze hike gaat dan ook grotendeels door bebost gebied. Het laatste stuk van de wandeling geeft je mooi zicht op het stuwmeer. Op zondag maken we onze laatste wandeling vanuit Heidehof: de 3-bäche (3-beken) route: we passeren de beekjes Kirmesbach, Pretherbach en de Ramsbach. Prachtige uitzichten over de vallei en de historische gebeurtenissen die in dit grensgebied tussen Duitsland en België te vinden zijn, zorgen voor veel afwisseling. Fascinerend zijn de zogenaamde drakenstenen, grote betonnen blokken uit de jaren ’30 die als tankversperringen (de Westwall) van het Duitse rijk dienst deden.

We kijken terug op een zeer geslaagde trip: goede gesprekken, gezelligheid, uitzonderlijk mooi weer en geweldige hikes. Eifel, we komen zeker nog eens terug ! 

Vrijdag 11-9-2020: omgeving Reifferscheid (16,99 km)
Zaterdag 12-9-2020: rondom de Oleftalsperre (23,06 km)
Zondag 13-9-2020: bij Ramscheiderhöhe (13,14 km)

Wil je ook een keer mee met één van onze hikes, laat het ons weten !

Verslag: Meerdaagse hike Hellenthal (Eifel Duitsland), 11 t/m 13 september 2020
Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *