Een eerdere wandeling in de omgeving van Hollandsche Rading was ons goed bevallen daarom kozen Debora en ik vandaag voor de Groene Wissel Hollandsche Rading. Volgens de website wandelzoekpagina.nl een heerlijke en afwisselende boswandeling van 12 kilometer. Een .gpx file is beschikbaar dus de Garmin Etrex 32X gaat mee.

En inderdaad, de wandeling is prachtig, ook in dit jaargetijde. De route start bij het NS station in het dorp Hollandsche Rading. Vanaf de parkeerplaats lopen we vrijwel direct het bos in. Een dik pak bladeren en dennennaalden voelt alsof we op wolken lopen. Onderweg passeren we het Hilversums Wasmeer. Helaas was de observatiehut bezet waardoor we de uitkijk op het heidemeer moesten missen. Lange tijd hoor je het verkeer op de A27 maar hoe verder je het bos ingaat, hoe stiller het wordt. Heerlijk dus! Een leuke verassing is Wolfsdreuvik, een monumentaal pand met de uitstraling van een klein kasteeltje met uitkijktoren. Ontworpen door de Larense architect Jan Rebel en gebouwd in 1938. Leuk om hier even te kijken. De wandeling gaat verder over rustige bospaden met prachtige bomen en aan het einde komen we nog langs een kleine zandverstuiving. 

Het was weer genieten !

Hier de link naar de route op Sportstracker.

Groene Wissel Hollandsche Rading, zaterdag 21 november 2020
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.