Na vier weken geleden de N70 al verkend te hebben, liepen we deze vandaag met de mannen van Hiker Online. De N70 staat bekend als de spectaculairste wandeling van Nederland dus kom maar op!

Van tevoren hadden we goed nagedacht hoe we deze hike corona-proof zouden kunnen maken. De negen deelnemers hebben we gesplitst in drie groepen. We starten vanaf de parkeerplaats bij de Plus in het dorp Beek-Ubbergen met tussenpozen van 15 minuten. Het is fris en mistig, maar droog en het belooft een prachtige herfstdag te worden.

We vertrekken op tijd omdat de N70 een erg populaire route is die nogal druk kan zijn. De wandeling voert ons over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Vanaf de eerste meters is het direct al stijgen en dalen, de toon is gezet. We missen de vergezichten door de laaghangende mist maar er blijft genoeg te genieten over. Prachtige bossen, laantjes, bruggetjes en vijvers. Nederland is mooi!

Halverwege de route ontmoeten we elkaar en husselen we de groepen. Al keuvelend schieten de kilometers onder onze wandelschoenen door. Helaas laat het zonnetje zich niet meer zien. Even doorbijten op het laatste stuk en we zijn weer terug bij de auto’s. De N70 kunnen we van onze bucketlist afstrepen.

Helaas geen etentje dit keer, dit bewaren we weer voor betere tijden. We kijken terug op een prachtige dag!

Hierbij een link naar de route, opgenomen met Sportstracker.

Ook zin om een keer mee te wandelen? Houd de website in de gaten voor de aankomende hikes.

Daghike N70 Rijk van Nijmegen, zaterdag 28 november 2020
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *