Vrienden gaven ons de tip om te gaan wandelen nabij Bunnik:  landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Het is inderdaad een prachtig gebied van rivierbos, verscholen in de bocht van de Kromme Rijn. In het bos liggen de oude ridderhofsteden Oud- en Nieuw-Amelisweerd en Rhijnauwen. Vanuit Theehuis Rhijnauwen zijn diverse wandelingen uitgezet. We hadden thuis een wandelkaart uitgeprint maar eenmaal op het landgoed hebben we onze eigen route gemaakt. Waarschijnlijk hebben we niet alles gezien maar een goede reden om nog eens terug te komen. Het is duidelijk dat het gebied een trekpleister is. Een volle parkeerplaats en veel wandelaars. Ondanks de drukte en de kou hebben we toch weer genoten van deze wandeling.

Hier een link naar de wandelroute.

Amelisweerd en Rhijnauwen, zaterdag 5 december 2020
Tagged on:             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.