2e Kerstdag, tijd voor een wandeling. Morgen wordt het onstuimig weer dus vandaag er nog maar even op uit. We kozen voor een wandeling uit de gids ‘Benen door de Ronde Venen’. Het Liniepad, een wandeling langs de oevers van het Gein. Vanuit Abcoude lopen we langs het Gein en meteen vallen de oude knotwilgen en de prachtige huizen op. Heerlijk wonen hier ! Na ca. 3 kilometer steken we via een loopbrug het Gein over en gaan richting Fort bij Nigtevecht. Een pad door het weiland brengt ons naar oude restanten van het historische verdedigingswerk De Stelling van Amsterdam. Aangekomen bij het fort werden we aangenaam verrast door een hele aardige dame die hete koffie verkocht waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Ze was ook zo vriendelijk ons even toe te laten in het atelier van Mariken De Goede. In de 3 kruitruimtes van het fort stond een expositie klaar die vanwege corona niet door kon gaan. Erg jammer want kunstenares Mariken de Goede maakt hele mooie dingen ! Bezoek haar website www.marikendegoede.nl.

Om het fort heen lopen we een klein stukje langs het Amsterdam Rijnkanaal, terug naar het Gein om na enkele kilometers weer in Abcoude terug te zijn. 

De link naar de wandelroute via Sportstracker.

Liniepad, zaterdag 26 december 2020
Tagged on:                     

Eén reactie op “Liniepad, zaterdag 26 december 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.