Ondanks de voorspelde regen trokken we er vanochtend toch op uit voor onze ochtendhike ‘Rondje Haarzuilens’. Heerlijk om na een week werken de buitenlucht op te zoeken en je weerstand een boost te geven.

We verzamelen bij Geertje’s Hoeve aan de Thematerweg in Haarzuilens. Een erg leuke en gemoedelijke plek waar we hartelijk worden ontvangen met een heerlijke bak koffie. De meesten kennen elkaar en het is leuk om elkaar weer te ontmoeten. Ook een oude bekende is weer van de partij, hé MvB….

Om 10.15 uur vertrekken we met z’n zessen voor de wandeling. Het regent behoorlijk maar dat mag de pret niet drukken. ”Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel” zegt een bekende outdoorwinkel. De wandeling gaat door de landerijen van Kasteel De Haar welke door Natuurmonumenten worden beheerd. Al snel komen we bij het Kasteel De Haar, het grootste kasteel van Nederland. Erg indrukwekkend. We gaan niet het kasteelterrein op maar vervolgen onze route om het kasteel heen. Halverwege wordt het droog en is het extra genieten van de prachtige omgeving.

We passeren het pittoreske kasteeldorpje Haarzuilens met z’n rood-witte luiken en strijken kort neer bij Het Wapen van Haarzuylen voor een koffie met appelgebak. Het was goed om elkaar weer te ontmoeten. Tot de volgende ochtendhike in december !

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

De route is hier te bekijken via Strava.

Ochtendhike Rondje Haarzuilens, zaterdag 27 november 2021
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.