Dit weekend waren we bij mijn schoonouders in Almelo. Al veel langer wilde ik een keer gaan wandelen in het Twentse landschap rond Ootmarsum. Een snelle zoektocht op internet leverde een aantal opties op: de Kuiperberg, het Springendal en Vasse/Vasserheide. Ondanks de regen besloten we toch te vertrekken in de hoop dat het droog zou worden.

We reden uiteindelijk richting het dorp Vasse en parkeerden de auto bij Theehuis De Barn aan de Vasserweg in het buurtschap Nutter. Vanaf deze locatie kan je een aantal wandelingen maken, allemaal keurig gemarkeerd. Het startpunt hier heet Hazelbekke. We besloten om de rode wandeling van 6,5 kilometer te maken. Het was inmiddels droog geworden en zelfs de zon was gaan schijnen maar de paden waren nog drassig en blubberig, dus blij dat de schoenen stevig en waterdicht waren. Het landschap is hier prachtig glooiend en je merkt echt dat je hier tegen de Duitse grens aan zit. De vele waterbeekjes, bronvijvers, meertjes in combinatie met mooie bospaden en akkers leveren een prachtig landschap op om te wandelen.

Staatsbosbeheer heeft er hier echt iets moois van gemaakt. Er valt hier nog heel veel moois te ontdekken. Binnenkort nog maar eens een weekendje schoonouders!

De wandeling is hier via Sportstracker te bekijken.

Wandeling bij Vasse, zondag 7 november 2021
Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *