Vandaag stond de ochtendhike in de Soester Duinen op het programma. Er waren 11 deelnemers, waaronder een aantal nieuwe gezichten. Altijd leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen.

Ons verzamelpunt was Brasserie De Lange Duinen aan de Foekelaan in Soest. Daar aangekomen, bleek de eigenaar van de brasserie vanwege het slechte weer zijn horeca gelegenheid niet geopend te hebben. Jammer dat we hierdoor de koffie-to-go moesten missen maar gelukkig maakte Evert de groep nog blij met een lekkere oer-Hollandse stroopwafel. Goed geregeld, Evert !

Ondanks het druilerige weer waren we trouwens niet de enige bezoekers in dit gebied. Het gebied is erg populair bij wandelaars (met honden) en sporters. Evert had deze hike in elkaar gezet en kent dit gebied goed omdat hij hier is opgegroeid. De route volgen we met onze Garmin GPS trackers. Al direct bij start heb je een geweldig mooi uitzicht over de Lange Duinen, één grote zandvlakte met hier en daar enkele bomen. En ook de rest van de wandeling is prachtig waarbij je constant wordt verrast door de grote zandverstuivingen, heideterreinen en bossen. Waren kortgeleden de bomen nog groen, nu was het toch duidelijk merkbaar dat het echt herfst is: veel afgevallen bladeren in mooie herfsttinten. Op en top genieten dus.

Het regent stevig maar al keuvelend zijn de 7 kilometers zo voorbij en arriveren we bij ons vertrekpunt. Het was leuk om elkaar weer te ontmoeten en te genieten van dit stuk van de Utrechtse Heuvelrug. Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en graag tot de volgende (ochtend)hike: zaterdag 27 november 2021.

De hike is hier via Strava te bekijken en hieronder in OpenStreetMap.

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Soester Duinen – Soest, zaterdag 30 oktober 2021
Tagged on:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *