Voor de ochtendhike van augustus ontmoetten we elkaar bij Restaurant De Eendracht in Blaricum. Een leuke groep van 9 deelnemers. Na de koffie en thee vertrekken we om 10.00 uur voor onze hike over de Tafelberg- en Blaricummerheide. 

Het is nog enigszins fris als we vertrekken maar zodra we de heide op wandelen worden we vanzelf warm. Het zonnetje zien we niet, er is helaas teveel bewolking. Toch is het perfect wandelweer, een heel verschil met de hitte van afgelopen week. We lopen de route die we gevonden hebben op de website van Natuurwegwijzer rechtsom. Bewust hebben we deze hike in augustus gepland zodat we de heide in bloei kunnen zien staan.

Het eerste stuk voert ons over de Blaricummerheide en het tweede stuk over de Tafelbergheide. Halverwege houden we een korte break. Het is leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Ook mochten we weer een nieuwe enthousiaste deelnemer verwelkomen.

De omgeving is erg afwisselend: heide, zandverstuivingen, bos, maisvelden, akkerbouw. Echt prachtig. De heide staat inderdaad in bloei maar is niet zo gekleurd zoals we ‘m weleens eerder hebben gezien. Misschien is het hoogtepunt al geweest of heeft de heide ook te lijden onder de extreme droogte.

Aan het einde van de wandeling beklimmen we de Tafelberg, het hoogste punt van het Gooi met z’n ruim 36 meter. Bij terugkomst is het gezellig druk bij De Eendracht. Voor velen een mooi startpunt van een wandeling of fietstocht door het Goois Natuurreservaat. Of een bezoek aan het gezellige terras uiteraard.

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Tafelberg- en Blaricummerheide route – Blaricum, zaterdag 27 augustus 2022
Tagged on:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *