Vakantie in Duitsland was weer top dit jaar. Een week kamperen in de Harz en daarna nog een weekje in het Sauerland. In beide gebieden hebben we diverse wandelingen gemaakt. Van één van de hikes doe ik hier een kort verslag. Bijgaande foto’s zijn tijdens meerdere hikes genomen.

In de Harz hebben we een prachtige hike gemaakt van Thale naar Treseburg dwars door het Bodetal, ook wel bekend als de Grand Canyon van de Harz. Het Bodetal is een spectaculaire kloof waar de Bode doorheen stroomt. Aan de linkerkant ligt het rotsmassief de Hexentanzplatz en aan de rechterkant de Rosstrappe, beide te bereiken via een kabelbaan c.q. een stoeltjeslift. De route maakt over de hele afstand deel uit van de Harzer Hexenstieg. Het is een gevarieerde en uitdagende hike met de nodige hoogtemeters waarbij er regelmatig te genieten valt van mooie uitzichten. De hike is ca. 10 kilometer.

Aangekomen in het dorpje Tresenburg nemen we de bus terug naar Thale. Als gast op de camping in Thale mag je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de regio. Een erg goede service!

Duitsland blijft een prachtig land om van te genieten. Volgend jaar komen we zeker terug. Auf wiedersehen!

Thale (Harz) en Meschede (Sauerland) – Duitsland, augustus 2023
Tagged on:                         

2 thoughts on “Thale (Harz) en Meschede (Sauerland) – Duitsland, augustus 2023

 • 4 september 2023 at 17:38
  Permalink

  Mooi verslag met foto’s Jac.
  Fijn dat we met elkaar de Eiffel willen bezoeken. Zie er naar uit.
  Zegen,
  W.

 • 4 september 2023 at 17:46
  Permalink

  Absoluut, ik ook Walter, mooi vooruitzicht !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *