Ondanks de vakanties waren er toch nog 7 deelnemers tijdens deze ochtendhike in Driebergen-Rijsenburg. We mochten vandaag zelfs een nieuwe deelnemer verwelkomen. Altijd erg leuk.

We verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats Bornia aan de Traay in Driebergen-Rijsenburg. Uiteraard mag ook dit keer een bakkie-uit-de-kofferbak niet ontbreken. Het is leuk om elkaar weer te zien en te spreken en we kijken uit naar deze ochtendhike over de Utrechtse Heuvelrug.

De hike bestaat uit twee aan elkaar geknoopte wandelingen: Bornia en Heidestein. Beide landgoederen liggen verscholen in de bossen van Driebergen-Zeist. Deze hike voert ons door het afwisselende bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Op het landgoed Bornia wandelen we over voormalige stuifduinen. Het terrein is heuvelachtig, het bos gevarieerd. Op landgoed Heidestein, op de heidevelden tussen de oude naaldbossen, grazen regelmatig Drentse heideschapen. Deze laatste hebben we overigens niet gezien.

We stoppen af en toe voor een korte break en genieten van de omgeving. Tegen het einde van de wandeling worden we toch nog verrast door een klein regenbuitje maar dat mag de pret niet drukken. Na een kleine 10 kilometer komen we weer aan bij ons vertrekpunt. Heerlijk om zo de zaterdag te beginnen. 

Tot ziens op de volgende ochtendhike op zaterdag 26 augustus a.s.
(aankondiging volgt).


Download GPX (rechtermuistoets op GPX icoon, link opslaan als…)

 

Ochtendhike Bornia Heidestein-Driebergen, zaterdag 29 juli 2023
Tagged on:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *