Omdat het warm zou worden, besloten we om 9.30 uur te starten met onze ochtendhike. Na een bakkie uit de kofferbak, starten we met de hike rond het Noord AA in Zoetermeer.

Niet direct een plek die je wellicht zou uitzoeken voor een wandeling maar dit gebied ten noorden van  Zoetermeer is zeker de moeite waard om eens te verkennen.

We starten bij Restaurant AA-Zicht en lopen rechtsom de plas. Het eerste stuk lopen we vrijwel direct langs de plas. Er wordt veel gevist vanaf de kant en we zien een enkel bootje op het water. Even verderop moeten we een stukje door de woonwijk om rondom de plas te lopen, maar dat is geen straf. Het is lekker warm. Ondank dat het nog redelijk vroeg is, brandt het zonnetje lekker. We stoppen regelmatig om wat te drinken en maken van de gelegenheid gebruik om gezellig bij te kletsen. Een van de deelnemers heeft vandaag zijn zwager meegenomen. Erg leuk dat hij erbij is.

Er wordt volop gerecreëerd rondom de plas. Hardlopers, fietsers, wandelaars, vissers, bootjes en ook op het strandje is het gezellig druk.

Na bijna twee uur zijn we weer terug bij ons vertrekpunt en hebben er ruim 8 km. op zitten. 8 mooie kilometers, een prachtige omgeving voor een wandeling.

We maken nog snel een groepsselfie en daarna scheiden onze wegen zich. Tot de volgende ochtendhike!

Klik hier om de hike via Strava te bekijken.

Ochtendhike Rondje Noord Aa-Zoetermeer, zaterdag 24 juni 2023
Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *