De eerste wandeling van 2020 is een feit. Na de jaarwisseling te hebben doorgebracht bij familie Hooisma in Kampen, in een erg goed verzorgd Bed and Breakfast, besloten we een wandeling te maken in Nationaal Park Weerribben.

Ons startpunt was het bezoekerscentrum De Wieden, gelegen in het gehucht De Foeke, nabij St. Jansklooster. Vanaf hier liepen we het vlonderpad: een aangelegd pad van vlonders dwars door het natuurgebied met meren en kolkjes, rietlanden, sloten en moerasbossen. Hierna liepen we het laarzenpad. Ook dit pad loopt dwars door het rietland. Waarom het laarzenpad heet, werd al snel duidelijk. Hierna zijn we doorgelopen naar het dorp St. Jansklooster. Niet zo veel te zien in het dorp behalve de watertoren en een stukje gerestaureerd kloostermuur. De Monnikenmolen hebben we gemist. 

Het was fris maar met het flauwe zonnetje toch aangenaam wandelweer. De eerste 6 kilometers staan op de teller, op naar het gestelde jaardoel van 750 kilometer.

De wandelroute is te zien via Sportstracker, hier.

Nationaal Park Weerribben-Wieden, woensdag 1 januari 2020
Tagged on:             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.