Vandaag liepen Aad en ik de Heidezicht wandeling. Deze route vonden we op de website van RouteYou. Een mooie wandeling van 15 kilometer over de Bussumerheide, gelegen tussen Bussum, Hilversum en Laren. Op de website van RouteYou is veel informatie te vinden over deze wandeling. Zo blijkt er bij paaltje 19 een renbaan gelegen te hebben waar in 1928 zelfs de Olympische Spelen zijn gehouden. Ook kwamen we op de plek waar in 1919 het 1e model voor de ANWB paddestoel werd gekozen (zie foto). 

We liepen de wandeling aan de hand van een gpx file op de Garmin tracker. Duidelijk was dat deze route verouderd was want tweemaal liepen we verkeerd. De eerste keer kwamen we in een rustgebied gerecht. Bij het verlaten van dit gebied werden we door een andere wandelaar aangesproken op het feit dat dit verboden terrein was omdat de herten anders opgejaagd zouden worden richting wandelaars met hun honden. Er zouden zelfs BOA’s in de buurt lopen om hierop toe te zien. De tweede keer liepen we tegen een hek aan. Gelukkig bracht de Garmin tracker ons snel weer op het juiste spoor.

De Bussumerheide is weids en prachtig om te wandelen. Het was grauw maar rustig weer. Heerlijk om in de buitenlucht te zijn en als vrienden weer even bij te kletsen. Op naar de volgende wandeling, Aad !

Bekijk hier de wandeling via Sportstracker.

Heidezicht wandeling, vrijdag 15 januari 2021
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.