Ons voornemen om meer van de Stelling van Amsterdam te zien, hebben we vandaag waar gemaakt. Met Arno en Monique liepen we vandaag de Aetsveldroute, een 12 km lange rondwandeling vanuit vesting Weesp, langs de slingerende Vecht door de prachtige Aetsveldsche Polder. De route is met zeskantige ANWB bordjes aangegeven.

De vesting van Weesp was samen met die van Muiden de belangrijkste onderdelen van de noord-oostkant van de Stelling van Amsterdam. De wandeling gaat langs Fort aan de Ossenmarkt, Fort Uitermeer en Fort Hinderdam (ruïnes op een eiland, uitsluitend nog een ecologische functie). Het wandelpad door de Aetsveldsche Polder loopt over de oeverwal van een oude Vechtstroom. Erg leuk om overheen te lopen, vooral erg blubberig….. In deze omgeving zijn vondsten gedaan van bewoning uit de derde eeuw voor onze jaartelling. Bijzonder.

Het was prima wandelweer maar tegen het einde werd het een stuk kouder. De wind stak op …. sneeuw op komst. Nog even een warme versnapering-togo halen bij Eeterij De Schalkse, die ging er goed in!

We kijken alweer uit naar de volgende wandeling rond de Stelling van Amsterdam.

Klik hier om de route via Sportstracker te bekijken.

Aetsveldroute, zaterdag 16 januari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.