Even een frisse neus halen dus een korte route dichtbij huis dit keer. Met de auto reden we naar de parkeerplaats bij zwembad Aarweide in Nieuwveen om vandaar uit de Plassenroute te gaan lopen (10 km).

De route is gemarkeerd met stickers en leid je naar de Langeraarse Plassen en de Geerpolderplas. Het Kerkpad verdeelt het water van de Langeraarse Plassen in de Noord- en Zuidplas. Links ligt het recent aangelegde Papeneiland met uitkijktoren. In het dorp Langeraar staat de neogotische Heilige Adrianuskerk uit 1902, een grote en monumentale rooms-katholieke kerk met een indrukwekkende toren van 63 meter hoog. Aan het einde van Langeraarseweg konden we de markering niet meer vinden en gokten we verkeerd door rechtsaf te slaan. Hierdoor mistten we het stuk rond de Geerpolderplas. Een goede reden om deze route nog eens in zijn geheel te doen waarbij we dan ook de rietlanden van de Geerpolder door willen steken (via het Laarzenpad).

Op het laatste stuk doen we De Sfeerstal even aan voor een koffie-to-go. Een moeilijke tijd voor dit sfeervolle theehuis/bed-and-breakfast maar ze doen erg hun best om er wat van te maken en dat doen ze erg goed ! Langs Golf- & Country Club Liemeer lopen we de laatste kilometer terug naar de auto.

Hier is de gelopen route via Strava te bekijken.

Plassenroute (deel), zondag 24 januari 2021
Tagged on:                         

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.