Nog precies één week en dan kun je deze route (te vinden op Natuurmonumenten) niet meer lopen, dan begint namelijk het broedseizoen. Daarom vandaag deze wandeling bij Botshol, een kwartiertje rijden vanaf huis. We hebben hier wel vaker gelopen maar we zijn nog nooit helemaal rond geweest.

De wandelroute Botshol leidt je over dijken, door polders, langs weidevogelgebieden, wuivende rietlanden en moerasbos. Onderweg komen we diverse wandelaars met verrekijkers tegen want er zijn in dit gebied veel mooie vogels te spotten. Afhankelijk van het seizoen zijn er kluten, grutto’s, tureluurs, kleine karekieten en heel veel andere water-, moeras- en rietvogels.

Op diverse punten in de route wordt geadviseerd laarzen te dragen omdat de paden drassig zijn. Dit is inderdaad het geval, alhoewel de paden op het eerste stuk prachtig zijn aangelegd met boomsnippers. Het is een hele mooie wandeling, grotendeels onverhard. Langs de krommende Winkel en de Oude Waver is het ook heerlijk wandelen. 

De route is 10 kilometer lang, een mooie afstand voor een zondagmiddag. Helaas kwamen we geen koffie-to-go tegen dit keer …. Toch komt deze wandeling op ons favorietenlijstje met wandelingen dicht bij huis !

De wandeling is hier terug te kijken via Sportstracker.

Wandelroute Botshol, zondag 7 maart 2021
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.