Het was koud en het waaide hard. Ook het kale polderlandschap sprak ons niet direct aan en en daarom was het in het begin moeilijk om van deze wandeling te genieten.

De route heeft de vorm van een 8, twee lusjes aan elkaar en is voor 50% verhard en 50% onverhard. We kozen ervoor om de route rechtsom, met de klok, mee te lopen. Achteraf bleek dit een goeie beslissing. Zo hadden we namelijk het eerste, meest saaie stuk van de route de wind tegen. Eenmaal bij wandelknooppunt 62 de bocht om, kon het genieten beginnen. We liepen met de wind in de rug over het Jaagpad, een smal en glibberig pad direct langs de rivier de Hollandsche IJssel. Halverwege komen we een supper (stand up paddler) tegen, zwoegend tegen de wind (zie foto).

Heel af en toe liet het zonnetje zich nog even zien. We eindigen bij Jachthaven Marnemoende, een plek die in de zomer vast een stuk drukker en gezelliger is dan nu. Helaas geen coffee-to-go hier dus snel naar huis voor een lekker bakkie koffie ….

De route is hier terug kijken via Sportstracker.

De 8 van Marnemoende, zondag 14 maart 2021
Tagged on:             

One thought on “De 8 van Marnemoende, zondag 14 maart 2021

  • 15 maart 2021 at 20:42
    Permalink

    Mooie foto’s. Mooi geschreven. Net het begin van een roman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.