Het was gisteren nog een heerlijke dag om er op uit te trekken voor een wandeling. Op het programma stonden twee leuke stadjes langs de Lek: Schoonhoven en Nieuwpoort.

Schoonhoven is vooral bekend om zijn zilverindustrie en het werk van ambachtelijke goud- en zilversmeden. De stad is heerlijk om per voet te verkennen en we genieten van het eeuwenoude stratenpatroon, havens, singels, monumenten, de winkeltjes en zilverwerkplaatsen. Vanaf de kade is het genieten van de levendige rivier de Lek. De veerpont met de toepasselijke naam ‘Zilverstad’ vaart af en aan naar de overkant, de Alblasserwaard. We laten ons voor 75 cent p.p. overzetten en vervolgen onze wandeling naar het vestingstadje Nieuwpoort, een fraai idyllisch stadje wat al in 1283 stadsrechten kreeg. We wandelen een stukje over de vestingswal en genieten van het uitzicht op de fraai gerestaureerde woningen en de grachten. Nieuwpoort is opgenomen in de Oude Hollandse Waterlinie. Wandelend over de vestingwal passeren we een kudde schapen die keurig bij elkaar wordt gehouden door twee bordercollies. De herder stond een eind verderop, heel relaxed een appeltje te schillen. Een prachtig tafereeltje!

Terug in Schoonhoven lopen we langs Hotel Belvédère waar het terrras vol zit. Voor velen nog een mooie herfstdag om in het zonnetje te genieten van een drankje met uitzicht op de haven.

De wandeling is hier te bekijken.

Schoonhoven-Nieuwpoort, zaterdag 9 oktober 2021
Tagged on:                 

2 thoughts on “Schoonhoven-Nieuwpoort, zaterdag 9 oktober 2021

  • 10 oktober 2021 at 17:28
    Permalink

    Leuk die foto’s van die schapen en hond. Mooi om te zien hoe die beestjes dat managen. Heb dat ook weleens gezien. W.

  • 12 oktober 2021 at 12:27
    Permalink

    Dat is het leuke van wandelen, je ziet altijd wel iets leuks of bijzonders! Gr. Jac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *