Het was alweer even geleden dat de laatste daghike was: eind juni in Tienhoven. Ook deze daghike was weer door Aad georganiseerd, dit keer de ANWB route “Rollende Heuvels” die we voor deze gelegenheid hebben uitgebreid tot 20 kilometer. Ik had erg veel zin in deze hike, aan de ene kant omdat ik in goede wandelconditie verkeer, maar ook omdat ik mijn hiking uitrusting nu echt op orde begin te krijgen. Maar de belangrijkste motivatie voor deze hike was natuurlijk toch wel het gebied zelf: de Sallantse Heuvelrug staat bekend om zijn prachtige wandel- en fietsroutes!

Aangezien er verder geen aanmeldingen waren voor deze hike (misschien vanwege de toch nog steeds geldende coronabeperkingen) was het een hike met een groep van één persoon: ik zei de gek, onder de bezielende leiding van Aad. Ook dit keer had Aad zich gedegen voorbereid. Eerder in de week was hij route gaan voor-verkennen. Dit deed me toch wel goed: de gedachte dat Aad een volle dag besteed had aan voorbereiding, om ervoor te zorgen dat mijn hike in goede banen werd geleid!

Na een ritje van een uur en veertig minuten en een bak koffie in het Buitencentrum, liepen we over de parkeerplaats direct een prachtig bosgebied in met brede paden. Al na een half uur was duidelijk dat dit gebied zeer gevarieerd was, brede en smalle paden wisselden elkaar af, maar ook bos en heide. Asfalt kom je niet tegen op deze hike, behalve die ene keer dat je een weg oversteekt.

Tijdens de hike heb ik weer met veel plezier gebruik gemaakt van mijn Garmin GPSMAP 64sx. Ik ken het apparaat inmiddels als mijn broekzak en de navigatie geleiding is gewoon ontzettend goed. De GPSMAP is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling van outdoor navigatie systemen en is een echte aanrader voor de fervente hiker.

Wat Sallant bijzonder maakt zijn de heuvels, en de titel “Rollende Heuvels” is wat dat betreft ook goed gekozen door de ANWB. Steeds weer wordt je uitgenodigd door glooiende paden omhoog en omlaag en wordt je verrast met prachtige vergezichten. De paden omhoog voelen nergens zwaar aan. Gedurende de 20 kilometer die we gewandeld hebben heb ik mij voortdurend verwonderd over de indringende kleurscharkeringen van de omgeving. Alsof een schilderij, door de Schepper zelf gemaakt, langzaam aan je voorbij trekt. Fantastisch!

De Sallantse heuvelrug heeft me vandaag weer echt enthousiast gemaakt: wat hebben we in Nederland toch een spectaculaire wandelgebieden! Deze hike laten we wat mij betreft terugkomen op het programma van 2022!

Verslag gemaakt door Evert Westerveld.

Download
Daghike Rollende Heuvels – Nijverdal, zaterdag 16 oktober 2021
Tagged on:                 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *