Vandaag heb ik samen met mijn schoonvader Guus een wandeling gemaakt bij Lutterzand in Twente. Lutterzand stond al een tijdje op mijn verlanglijstje vanwege de foto’s die ik op het internet had gezien van de hoge zandoevers langs het riviertje de Dinkel. Nu we dit weekend in Almelo zaten, kon ik deze kans niet laten lopen.

We startten onze Komoot wandeling bij Paviljoen Lutterzand in de Lutte. Al snel komen we bij het riviertje de Dinkel en zien we de hoge zandoevers die inderdaad erg bijzonder zijn om te zien. Indrukwekkend zijn de vele boomwortels die bloot zijn komen te liggen door de sterk meanderende rivier de Dinkel die in de loop van de jaren diepe insnijdingen in de oevers heeft gevormd. Vanaf de hoge oevers is het genieten van de prachtige uitzichten over het riviertje. De Dinkel is nog één van de weinige riviertjes in Nederland dat zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden. Het is goed te zien dat de Dinkel zichzelf een weg zoekt door de natuur. 

Dat het inmiddels is gaan regenen, mag de pret niet drukken want ook wandelen door het uitgestrekte natuurgebied Het Lutterzand is genieten met zijn vele jeneverbesstruiken, dennenbossen en heidevelden. Dat je hier langs de Duitse grens loopt, is te merken aan je telefoon die regelmatig overspringt naar de Duitse provider.

Al snel wordt het weer droog en met een temperatuur van zo’n 12 graden is het perfect wandelweer. Vlak voor het einde van onze wandeling, maken we een pitchstop bij een kraampje bij Landgoedcamping Het Meuleman voor een lekker kopje erwtensoep. Dat ging er goed in. Welverdiend na een hele mooie wandeling!

Lutterzand kunnen we in ieder geval van de bucketlist afstrepen. De wandeling is hier via Komoot te bekijken.

Lutterzand – De Lutte, zondag 2 januari 2022
Tagged on:             

2 thoughts on “Lutterzand – De Lutte, zondag 2 januari 2022

 • 3 januari 2022 at 08:59
  Permalink

  Prachtig Jac,
  Krijg altijd warme gevoelens als ik terugdenk aan mijn jeugd in Oldenzaal en De Lutte. Prachtige omgeving.
  Gr. W.

 • 3 januari 2022 at 10:56
  Permalink

  Ja, bijzondere omgeving daar langs de Dinkel. Was genieten. Gr. Jac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *