Fris, blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Daarop werden we getrakteerd tijdens deze ochtendhike over de Hoornboegse Heide vlakbij Hilversum. En wat was dat lekker. Voorjaarskriebels!

Het is nog rustig als we verzamelen bij Vliegveld Hilversum. Fijn om ook weer met elkaar binnen koffie te kunnen drinken. We worden zeer vriendelijk ontvangen bij Restaurant Vliegveld Hilversum en de koffie smaak goed. Aad en Jaco hebben dit keer de route uitgezet over de Hoornboegse Heide, een wandeling van zo’n 7 kilometer. De stormen van afgelopen weken hebben ook in het bosgebied de Zwarte Berg behoorlijk huisgehouden. Veel omgewaaide bomen en (jonge) afgebroken takken. Bukken en klauteren dus. Ook is op sommige stukken de grond behoorlijk drassig door de vele regen die gevallen is. 

Bekend is dat in dit bos veel spechtensoorten voorkomen zoals de zwarte, de grote, kleine bonte en de groene specht. En inderdaad horen we het herkenbare roffelende geluid van de specht. De vogels spotten is trouwens een stuk lastiger. 

We maken een korte stop om te genieten van het uitzicht over de open heide en van het zonnetje. Het is heerlijk om zo buiten te zijn, elkaar te ontmoeten, lekker te wandelen en te genieten van de prachtige natuur. Na een kleine twee uur komen we weer aan op ons vertrekpunt. Het is inmiddels een stuk drukker geworden op de parkeerplaats maar voor ons zit het erop. We kijken terug op een hele mooie ochtendhike met elkaar. Tot de volgende hike!

De wandeling is hier te bekijken via Strava.

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Hoorneboegse Heideroute – Hilversum, zaterdag 26 februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *