Als je via internet een mooie wandeling uitkiest, is het altijd maar afwachten of -ie ook echt mooi is. Nou, deze hike bij Zanderij Crailoo maakte de verwachtingen zeker waar. Wat was het genieten. Een lekker zonnetjes, perfecte temperatuur en een prachtige wandelroute. 

We verzamelen op de afgesproken plek en na elkaar begroet te hebben en een bakkie ‘uit de kofferbak’ vertrekken we om kwart over tien voor onze ochtendhike. Leuk dat er ook dit keer weer enkele nieuwe gezichten bij zijn. We hebben er zin in.

Ik zelf was zeer benieuwd naar de 800 meter lange natuurbrug over de Naarderweg en de spoorlijn. Het is dat je het weet anders heb je nauwelijks in de gaten dat je over een ecoduct loopt die mens en dier de mogelijkheid biedt om naar het westelijke deel van de zanderij over te steken. De brug is 800 meter lang en 50 meter breed en daarmee de grootste natuurbrug ter wereld. Een knap staaltje bouwen!

Vrij kort na het ecoduct krijgen we een prachtig uitzicht op de heide. We maken een grote ronde over de Bussumer- en Westerheide. Vanaf alle kanten hebben we zicht op de bijna 200 meter hoge omroeptoren die op het Mediapark in Hilversum staat. Veel mensen genieten hier van de flora en fauna. Halverwege stoppen we voor een korte break. Het is leuk om elkaar weer te ontmoeten en te spreken.

Het laatste stukje van de wandeling lopen we over een leuk vlonderpad, mooi aangelegd in een laaggelegen deel van de zanderij, ooit de grootste zandgroeve in het Gooi. Dit is het Heimanspad dat gemarkeerd wordt door grote keien. Een bijzonder fraai en bijzonder stukje natuur.

Na ruim twee uur zijn we terug bij de auto en gaat ieder weer zijn weegs. Mannen, tot de volgende ochtendhike op 30 april 2022.

De wandeling is hier via Sportstracker te bekijken.

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Zanderij Crailoo met vlonderpad, zaterdag 26 maart 2022
Tagged on:                             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *