Om 9.30 uur ontmoetten we elkaar op de parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen aan de Maarsbergseweg in Doorn. Een groep van 9 enthousiaste mannen die wel zin hadden in een mooie wandeling over de Utrechtse Heuvelrug.

De meesten kennen elkaar inmiddels en het is leuk om elkaar weer te ontmoeten. Vanaf de parkeerplaats lopen we direct de Kaapse Bossen in. Het is prima wandelweer. Deze wandeling van Natuurmonumenten lopen we in tegenovergestelde richting dus het is opletten om de blauwe markeringen niet te missen. Gelukkig volgen we de route ook op onze Garmin tracker.

Na ca. 1,5 kilometer stoppen we voor een bakje koffie bij Châlet Helenaheuvel. Een heerlijke plek voor een korte break met een fraai uitzicht over het heide- en stuifzandveld. Er is veel te zien onderweg. Helaas missen we een aantal bezienswaardigheden maar de remise, de tennisbaan, de Ruiterberg, het Poortgebouw,  de Doornse kei, Helenaheuvel en de uitkijktoren kunnen we van ons lijstje afstrepen. De 26 meter hoge uitkijktoren is een hele klim maar we worden beloond met een prachtig uitzicht.

Het bos is in deze tijd van het jaar geweldig mooi. De frisse groene kleuren van het jonge blad zijn prachtig. Het is echt genieten op deze paden die ons al slingerend door de Kaapse Bossen leiden.

Na bijna 10 kilometer komen we weer aan op de parkeerplaats. We kijken terug op een zeer geslaagde ochtendhike en kijken vooruit naar onze daghike op 14 mei a.s.

De ochtendhike is hier te bekijken.

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Hoogtepunten Kaapse Bossen, zaterdag 30 april 2022
Tagged on:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *