Wandelen met vrienden is erg leuk maar soms is het ook erg lekker om er alleen op uit te trekken. Even tot jezelf komen en je hoofd leegmaken. Op je eigen tempo lopen, genieten van de omgeving en even extra stilstaan bij al het moois wat de schepping te bieden heeft.

Vandaag was ik in die gelegenheid en koos voor een wandeling dicht bij huis: Botshol en Waverhoek bij Waverveen. Twee natuurgebieden welke door Natuurmonumenten worden beheerd. Het is heerlijk wandelen over de dijk langs de Grote Wijhe (natuurgebied Botshol), langs de rivier de Waver en door Waverhoek, een 60 hectare groot veenmoerasgebied in de polder Groot-Mijdrecht. In dit gebied zitten veel vogels en dat is te merken. Veel vogellaars komen hier met hun verrekijkers en telelenzen volgens spotten: kluten, grutto’s, tureluurs, kieviten, lepelaars, blauwborsten, rietzangers, smienten en andere vogels. Een uniek stukje natuurgebied op nog geen 15 minuten rijden vanaf huis.

Het zonnetje schijnt en het is volop lente. Alles staat in bloei en het is genieten. Mijn batterij is weer opgeladen voor een nieuwe werkweek ! 

De hike is hier te bekijken.

Botshol – Waverhoek, zondag 1 mei 2022
Tagged on:                             

One thought on “Botshol – Waverhoek, zondag 1 mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *