Afgelopen weekend trokken we erop uit voor een meerdaagse hike naar de Veluwe. Al eerder hebben we een weekend op de Veluwe doorgebracht waarbij we het gebied tussen Vierhouten – Garderen – Hierden hebben verkend. Dit keer kozen we voor de omgeving Hoenderloo.

We ontmoeten elkaar op de afgesproken plek voor een kop koffie met taart. Gaaf om weer eens een meerdaagse hike te doen, de laatste was al weer in september 2020. Een enthousiaste groep mannen heeft zich aangemeld en we zien uit naar een mooie weekend met elkaar.

Hoenderloo ligt aan het Nationale Park De Hoge Veluwe en vormt één van de toegangspoorten tot het park. In het park ligt het bekende Kröller Müller Museum. Omdat we niet voor de schilderijen van Van Gogh komen maar voor een mooie hike, fietsen we naar ons vertrekpunt bij Het Museononder. Daar begint onze wandeling Jachthuis Sint Hubertus, een paaltjeswandeling van 9 km. Helaas missen we juiste markering en hebben we Sportstracker nodig om alsnog in de juiste richting te lopen. Halverwege de wandeling ligt het Jachthuis Sint Hubertus, een indrukwekkend gebouw ontworpen door de bekende architect Berlage. Het is een mooie wandeling door prachtige landschappen van onder andere het Fazantenpark, het Bunterbos, het Grasbos en het Veentjesbos.

Terug van de wandeling wordt er boodschappen gedaan en checken we in op Bungalowpark Hoenderloo. De bungalows zien er netjes uit, een prima plek om te verblijven tijdens deze meerdaagse trip. Tarun heeft een heerlijk Indiase maaltijd voor ons bereid. Het is gezellig en we brengen de tijd door met goede gesprekken, spelletjes rummikub en veel lachen. We leren ook nog een les met elkaar: doe nooit Dreft in een vaatwasser ….. 😉 . Erg laat maken we het niet want de volgende dag staat onze tweede hike op het programma.

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt vertrekken we met de auto naar het dorp Hoenderloo. Daar ligt het vertrekpunt van onze zaterdaghike, de Trage tocht Hoenderloo. Deze bekende wandeling ligt in het bosgebied ten noorden van het dorp. Het heeft licht gevroren en het zonnetje schijnt…heerlijk om buiten te zijn. De hike gaat over een variatie van brede zandpaden en kleine slingerpaadjes waarvan sommigen zeggen dat er een aantal van de mooiste paden van Nederland tussen zitten. We stoppen een aantal keren voor koffie en lunch op een mooie plek. Onderweg spotten we een aantal everzwijnen en reeën, bijzonder om te zien. Na een kleine 19 kilometer arriveren we weer bij de auto. Terug in de bungalow drinken we een biertje en genieten na van deze mooie hike. Bij stemming wint de chinees van de patat met grote voorsprong … hahaha.

Voor de zondag hadden we geen hike uitgekozen maar het natuurgebied tegenover het park nodigt uit om te verkennen. We lopen een mooie ronde van 10 kilometer waarbij Sportstracker ervoor zorgt dat we niet verdwalen en de weg weer terugvinden. Ook op deze dag schijnt de zon en we beseffen dat we enorm boffen. Kan niet beter ! Terug in de bungalow kletsen we nog wat na en blikken terug op een zeer geslaagd weekend. Na het opruimen nemen we nog een groepsfoto en gaat iedereen zijn weegs.

De volgende meerdaagse hike plannen we in het voorjaar van dit jaar in België. Houd de website in de gaten of laat je mailadres achter. Je bent van harte welkom om mee te gaan. Neem gerust contact met ons op.

Vrijdag 11-2-2022: hike 1 Park Hoge Veluwe, bekijk hier
Zaterdag 12-2-2022: hike 2 Trage Tocht Hoenderloo, bekijk hier
Zondag 13-2-2022: hike 3 Vanaf bungalowpark Hoenderloo, bekijk hier

Meerdaagse hike Hoenderloo, 11 t/m 13 februari 2022
Tagged on:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *