Vandaag liepen we met z’n vieren de Zwanburgerroute. Een leuke wandelroute aan de rand van de Kagerplassen en ’t Joppe.

We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats bij de Gemeentehaven in Warmond. Via de voetgangersbrug komen we op het eerste eiland: het recreatiegebied Koudenhoorn. Hier drinken we een lekker bakje koffie bij de gezellige brasserie Coazy. Recht tegenover de brasserie ligt de voetveer De Heere Schouten aangemeerd, een prachtige salonboot uit 1908. Voor 2 euro en een paar mooie verhalen van één van de schippers worden we overgezet naar de Zwanenburgerpolder. We horen o.a. dat de ‘t Joppe is ontstaan als zandafgraving voor de Schiphollijn en de bouw van de Leidsche Merenwijk. Op sommige plekken is ‘t Joppe 20-30 meter diep! We lopen ca. 1,4 km door het stiltegebied tot aan de aanlegsteiger waar we weer worden opgepikt door de Heere Schouten en worden overgezet naar de Tengnagel. Via een hek verlaten we de Tengnagel en komen we op Strengen, een moerasachtig gebied met veel rietkragen. We ontmoetten een vogelaar die ons vertelt ijsvogeltjes gespot te hebben. We vervolgen onze route en lopen tegen de Broekdijkmolen aan, een molen gebouwd in 1840. Iets verderop steken we de Leede weer over. We verlaten de polders en lopen weer terug naar de Gemeentehaven.

Het was een heerlijke wandeling en goed om elkaar weer te ontmoeten. Tot de volgende ochtendhike !

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Zwanburgerroute – Warmond, zaterdag 29 oktober 2022
Tagged on:                             

One thought on “Ochtendhike Zwanburgerroute – Warmond, zaterdag 29 oktober 2022

  • 29 oktober 2022 at 19:15
    Permalink

    Ziet er weer goed uit mannen. Op naar volgende week. Tot dan.
    Walter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *