Verslag geschreven door deelnemer Cees Zwinkels

Wij (15 deelnemers) maken in de Ardennen drie wandelingen met zaterdag als het hoogtepunt. De eerste hike is op vrijdagmiddag vanaf Achouffe. De wandeling van ruim 7 km gaat over mooi glooiend terrein met de eerste vergezichten. We klimmen 120 meter vandaag. Ons verblijf voor het weekend is MaisonFlo in Houffalize, een heerlijk huis om met een groep te verblijven.

Op zaterdag doen we de wandeling van 14 km rond het stuwmeer van Nisramont. Het is zonnig weer. Je moet wel goed opletten, omdat er regelmatig stevige dalingen en stijgingen op de rots- en zandpaden zijn. Het gebruik van wandelstokken is nu wel verstandig, vooral bij de afdalingen op de wat glibberige paden. Zo nu en dan glijdt er wel eens iemand uit. Maar gelukkig geen ongelukken! Al deze inspanningen worden weer goed gemaakt met de fantastische uitzichten op het stuwmeer en de Ourthe onderweg.

Zondag is onze afsluitende wandeling vanaf Solwaster. Hier vandaan maken we een gevarieerde wandeling van 9 km in het natuurgebied van de Hoge Venen (Cascade des Nutons). We lopen voortdurend langs helder stromend water.

We bespreken tijdens ons eerste avondeten een verhaal uit de Bijbel. De deelnemers aan de hikes zijn veelal mensen met een christelijke achtergrond. Wandelen of ‘hiken’ is in de Bijbel ook een thema. We bespreken met elkaar de wandeltocht naar Egypte door de tien oudste broers van Jozef (Genesis 42:1-38). De broers dragen een geheim met zich mee, en tijdens deze reis blijkt dat deze last zwaar drukt op hen, en op de gehele familie. God bevrijdt hen uiteindelijk van dit geheim. Dragen wij zelf ook niet één of meer ‘geheimen’ met ons mee? Anders gezegd, welke zware lasten drukken op ons als persoon? En blijven we die dragen? Of komt toch – gelukkig – het moment om een last te beëindigen?

We hebben ook veel plezier met elkaar gemaakt. Tijdens de tweede avond eten we weer aan een lange tafel, nu in een restaurant in Houffalize. De sfeer in het restaurant is prima. De ‘Hollanders’ zijn welkom, uiteindelijk zelfs als de groep 15 personen omvat!

Ik slaap weer in het stapelbed tijdens deze tweede nacht. Mijn kamergenoot, die boven mij ligt, blijkt de volgende dag vertrokken te zijn! Onze derde kamergenoot, die heel sterk is, heeft hem met zijn matras verhuisd naar de huiskamer beneden! Daarvan heb ik in de nacht niets gemerkt! We hebben dus allemaal goed geslapen.

Hike 1, vrijdag 4-11-2022, Achouffe, bekijk op Strava (7,58 km)
Hike 2, zaterdag 5-11-2022, Nisramont, bekijk op Strava (14,90 km)
Hike 3, zondag 6-11-2022, Solwaster, bekijk op Strava (9,55 km)

Meerdaagse hike Ardennen, België, 4 t/m 6 november 2022
Tagged on:                                         

Eén reactie op “Meerdaagse hike Ardennen, België, 4 t/m 6 november 2022

  • 11 november 2022 at 07:19
    Permalink

    Mooi verslag Cees! En een prachtige collectie foto’s. Even nagenieten.
    Walter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *