De start van deze ochtendhike was bij Het Oude Rechthuis, een gezellig oud bruin café in het dorp Aarlanderveen. Een prima plek om af te spreken en onder het genot van koffie en thee elkaar te ontmoeten.

Ondanks dat de meeste deelnemers uit de buurt komen, is deze Molenviergang, met zijn vier mooie waterwindmolens, niet bekend. En al helemaal niet, dat je er een leuke Hollandse wandeling kunt maken.

Zodra wij vanuit het dorp de polder inlopen, lopen we direct al tegen de eerste molen aan. Het is nog fris maar heel langzaam breekt het zonnetje wat door. Het is heerlijk om zo ‘s ochtends door de landerijen te struinen. Het natte hoge gras en de blubber maakt dat stevige waterdichte schoenen geen overbodige luxe zijn. Het is leuk om elkaar weer te spreken en te horen hoe het iedereen vergaat.

We lopen alsmaar rechtuit tot aan de rivier De Oude Rijn en verlaten het weiland. Hier slaan we linksaf en lopen een stuk over de dijk richting Zwammerdam. Mislopen kan niet want het is als snel duidelijk waar we weer het land in moeten. We zien aan de linkerkant de volgende 3 molens in een keurige rechte lijn achter elkaar liggen. Het is een prachtig gezicht.

De Molenviergang in Aarlanderveen is uniek. Het is de enige nog werkende molengang in de hele wereld. Erg leuk om hier te wandelen en de molens van dichtbij te bewonderen.

We eindigen via het Boerenlandpad weer in Aarlanderveen en vragen een vriendelijke dorpsbewoner een groepsfotootje te maken. Een leuke herinnering aan een mooie hike. Hierna vertrekt iedereen weer huiswaarts om verder van het weekend te genieten. Mannen, tot de volgende ochtendhike in december!

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Molenviergang – Aarlanderveen, zaterdag 26 november 2022
Tagged on:                 

One thought on “Ochtendhike Molenviergang – Aarlanderveen, zaterdag 26 november 2022

  • 26 november 2022 at 17:32
    Permalink

    Mooie tocht mannen en leuke foto’s weer … 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *